Website blogposts vormgeven?

Heeft uw website een blog? Heel goed, updates kunnen van toegevoegde waarde zijn voor een website. Updates inzake (relevante) gebeurtenissen binnen uw branche of heel algemene zaken. Daarnaast kunt u er altijd voor kiezen om (kleine of leuke) nieuwtjes van uw bedrijf op uw website te plaatsen, maar ook vacatures of felicitaties vinden meestal hun plek in het blog. Zo is uw website altijd 'in beweging' en up-to-date.

Bezoekers van het 'blog' van uw website zien een overzicht en selecteren de post de hun interesse wekt. Hier speelt de afbeelding een grote rol, maar de titel, de datum en een introductie tekst tellen ook mee. Dit dient vormgegeven te worden en kan op heel veel manieren, hieronder een aantal voorbeelden (customizen is zeker mogelijk):

Weergave met blokken

Een veel gebruikte weergave. In dit voorbeeld standaard in 4 kolommen op grote beeldschermen en naarmate de schermen kleiner worden steeds minder posts naast elkaar. Daarnaast is er in dit voorbeeld gekozen voor een 'hover-effect' waar de afbeelding iets lichter wordt en iets inzoomt. Daarnaast wordt de titel, de publicatiedatum weergegeven en een korte introductie tekst.

Wij vinden groene…

30 apr 2024
Onze hosting partner SiteGround heeft een rapport gemaakt inzake hun CO2 footprint en…
Zo was 2021 en volgend jaar weer knallen!

2023: Veel migraties

03 jan 2024
Het jaar waarin Joomla! 4 migraties wel centraal stonden. Deze migratie is meestal 1 tot…

Joomla! 5.. Nu al?!

06 nov 2023
Ja, we zijn nog bezig met Joomla! 4 migraties en Joomla! 5 is inmiddels gelanceerd, nu…

2022: Terug bij af?…

17 jan 2023
De eerste nieuwe Joomla! 4 websites werden opgeleverd en de migraties verlopen vrij…

  

Beperkte weergave met hover

Bij het voorbeeld van deze weergave wordt een post wanneer iemand met de muis erboven hangt (dus het hover-effect) juist iets donkerder. Dat is overigens bewust aangezien dat introductie tekst die dan (pas) tevoorschijn komt beter te lezen. Standaard is alleen de afbeelding te zien met daarin de titel. Ditmaal gekozen voor een 3-koloms indeling bij grote schermen.

Zo was 2021 en volgend jaar weer knallen!

2023: Veel migraties

Het jaar waarin Joomla! 4 migraties wel centraal stonden. Deze migratie is meestal 1 tot…
2023: Veel migraties

Joomla! 5.. Nu al?!

Ja, we zijn nog bezig met Joomla! 4 migraties en Joomla! 5 is inmiddels gelanceerd, nu…
Joomla! 5.. Nu al?!

 

Weergeven als een 'slideshow'

De slideshow wordt veel gebruikt als er veel posts weergegeven moeten worden, maar de ruimte wat beperkt is. Zo worden er in dit voorbeeld 8 posts weergegeven in een 4-koloms indeling. Elke paar seconden ziet u dat de slider automatisch de volgende posts laat zien, echter kan de bezoeker dit ook zelf doen door (rechtsboven) op de pijltjes te drukken. Ook is er in dit voorbeeld gebruik gemaakt van een standaard zwartwit effect en wordt de afbeelding in kleur weergegeven wanneer de bezoeker met de muis boven de afbeelding hangt.

 

Standaard weergave

Een zeer standaard weergave die simpelweg de posts onder elkaar zet met -in dit voorbeeld- de afbeelding links en rechts de publicatiedatum, de titel en een introductie tekst.

30 apr 2024

Wij vinden groene…

Onze hosting partner SiteGround heeft een rapport gemaakt inzake hun CO2 footprint en duurzaamheid. Zij zetten zich in voor een betere toekomst en…

Zo was 2021 en volgend jaar weer knallen!
03 jan 2024

2023: Veel migraties

Het jaar waarin Joomla! 4 migraties wel centraal stonden. Deze migratie is meestal 1 tot 1,5 dag werk, voornamelijk omdat de complete vormgeving…

06 nov 2023

Joomla! 5.. Nu al?!

Ja, we zijn nog bezig met Joomla! 4 migraties en Joomla! 5 is inmiddels gelanceerd, nu al?! Uiteraard zagen we dit aankomen en kunnen wij geen enkele…

17 jan 2023

2022: Terug bij af?…

De eerste nieuwe Joomla! 4 websites werden opgeleverd en de migraties verlopen vrij soepel. Daarnaast weer helemaal gewend aan het thuiskantoor en de…

 

Weergaven customizen?

Het aanpassen van deze weergaven is (eenvoudig) mogelijk. Of de afbeelding wel of geen 'inzoom' of 'zwartwit' effect moet hebben, lichter moet worden bij hover of juist donkerder, van alles is mogelijk. Daarnaast kunt u -per module- (of pagina) makkelijk aangeven of de publicatiedatum wel of niet getoont moet worden, maar ook de titel of introductie tekst is eenvoudig aan- of uit te vinken. Kleurgebruik, lettertypen en de grootte van de letters en/of de afbeeldingen is altijd aan te passen naar uw huisstijl cq. wensen. Zo kan de weergaven van een blog altijd aangepast worden naar uw smaak!

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

OVHZ
Joomla! 3 Certified Administrator
MeerBusiness Haarlemmermeer
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: